روت کانال یا عصب کشی دندان

ساخت وبلاگ

عصب کشی یا روت کانال تراپی ( درمان ریشه دندان ) ، درمانی است که طی آن پالپ (عصب دندان) ملتهب یا عفونی از دندان خارج شده و جای آن با موادی زیست سازگار با عنوان گوتا پرکا پر میشود.


علائم نیازبه روت کانال دندان 
1. حساسیت طولانی مدت دندان به گرما و سرما
2. حساسیت به لمس و جویدن
3.  تغییر رنگ دندان
4.  تورم
5. حساسیت به لمس در غدد لنفاوی و یا بافت استخوان و لثه
با این حال در برخی از مواقع مشاهده شده است که دندانی بدون هیچ علامتی به درمان ریشه نیاز پیدا کرده است . 

علل های اصلی درد بعد از انجام روت کانال
1. در درمان روت کانال قسمت پالپ دندان مورد معالجه قرار می گیرد در حالی که قسمت های دیگر دندان حفظ میشود. 
2. دندان پزشکان قبل از انجام روت کانال از داروهای بی حسی استفاده می کنند بنابراین در حین انجام روت کانال بیمار درد زیادی را حس نخواهد کرد.
 3. اگر درمان روت کانال با شکست مواجه شود دندان پزشک قادر خواهد بود تا دوباره این درمان را روی دندان انجام دهد. 


مزایای روت کانال
  نگهداری دندان طبیعی  ، جویدن کارآمد ،  احساس نیروی گاز گرفتن عادی ،  ظاهر طبیعی ، محافظت از دندان های دیگر به خاطر فشار و سایش بیش از حد


عمل روت کانال  دندان چقدر درد دارد؟
عمل روت کانال به داشتن درد زیاد شهرت دارد اما در واقع اغلب افراد می‌گویند درد آن بیشتر از پر کردن ساده دندان نیست.
عوارض عمل روت کانال 
با تلاش دندان‌پزشک شما برای پاک کردن و بستن ریشه‌ها، ممکن است پس از عمل روت کانال عفونت جدیدی به وجود بیاید . از جمله دلایلی احتمالی این عارضه می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  •  تعداد کانال‌های ریشه بیش از میزان طبیعی مورد انتظار باشد و یکی از آن‌ها پاک نشده باقی بماند .
  •  ترک خوردگی شناسایی نشده در ریشه دندان
  •  بازسازی ناقص یا ناکافی دندان که باعث شده باکتری‌ها امکان ورود به بخش‌های درونی دندان را پیدا کرده و دوباره آنجا را آلوده کنند.
  •  متلاشی شدن ماده مسدود کننده ریشه در طول زمان که امکان ورود مجدد باکتری‌ها و عفونی شدن دوباره درون دندان را ایجاد می‌کند.

گاهی اوقات انجام دوباره روت کانال مشکل را حل می‌کند و گاهی هم جراحی اندو برای حفظ دندان انجام می‌شود. شایع‌ترین عمل‌های اندو در این موارد عمل جراحی آپیکو میباشد .

این عمل التهاب یا عفونت را در ناحیه استخوانی انتهای ریشه دندان که پس از درمان اندو ادامه یافته، برطرف می‌کند. در این عمل بافت لثه باز می‌شود و بافت عفونی و گاهی انتهای ریشه دندان هم برداشته میشود وامکان  دارد برای بستن دندان یک پرکردگی جزئی لازم باشد . 


پیشگیری از انجام روت کانال
درنتیجه گفته میشود ، التهاب و عفونت عصب های دندان و پالپ، می تواند دراثر پوسیدگی شدید، پروسه های مکرر دندانپزشکی و پر کردگی های بزرگ اتفاق بیفتد.

پس رعایت کردن بهداشت دهان و دندان (حداقل دوبار مسواک زدن در روز، حداقل یکبار در روز نخ دندان کشیدن و مراجعه منظم به دندانپزشک) نیاز به پروسه روت کانال را کاهش می دهد. آسیب های ناشی از ورزش با استفاده از محافظت دهان و دندان کاهش پیدا می کنند. 

 

دندانپزشک برتر...
ما را در سایت دندانپزشک برتر دنبال می کنید

برچسب : عصب کشی دندان,دندان یک کاناله, نویسنده : دندونپزشک densis بازدید : 206 تاريخ : يکشنبه 21 ارديبهشت 1399 ساعت: 20:38