انواع بیماری های لثه

ساخت وبلاگ
بیماری لثه (پریودنتیت) به دو صورت حاد(مهاجم) و مزمن بوجود می آید. نوع مهاجم اغلب جوانان در حول و حوش سن بلوغ 20 سالگی را در گیر میکند در این بیماران جرم و پلاک دندانی زیادی وجود ندارد ولی تخریب زیاد است گفته می شود علت این نوع بیماری بیشتر ژنتیک و ایمونولوژیکی است نوع دوم پریودنتیت مزمن است و اغلب در دهه سوم زندگی پس از 30 سالگی رخ می دهد و مهمترین علت آن تجمع جرم و پلاک باکتریالی است. تجمع پلاک های میکروبی بر اثر استفاده نکردن از مسواک و نخ دندان یا غلط مسواک کردن است به همین جهت معاینات و جرم گیری منظم توسط دندانپزشک توصیه می شود.
علائم بيماري هاي لثه
قرمزي و تورم لثه، خونريزي، بوي بد، ايجاد فاصله ميان دندانها،  لقي يك يا چند دندان، جدا شدن لثه از دندان  و عميق شدن شيار بين لثه و دندان، ايجاد  آبسه در لثه و در برخي مواقع تحليل لثه و  دردي كه بصورت مبهم و يا با خارش بين دندان ها ممكن است احساس شود از جمله  علائم مي باشند.
عوامل بروز بیماری های لثه
علاوه بر پلاک میکروبی و عدم رعایت بهداشت ، رژیم غذایی فاقد مواد مغذی و کمبود موادی مانند ویتامین های a /c/e/ فولات ها و بتاکاروتن و املاح معدنی می تواند دفاع بدن در برابر عفونت را کاهش دهد و باعث بیماری لثه شود همچنین فشار های روحی و روانی و مصرف سیگار از توانایی بدن در برابر ابتلا به بیماری لثه می کاهد و بیماری هایی مثل دیابت می تواند بیماری های لثه را در فرد تشدید کند.
افراد سیگاری 3 برابر بیش از غیر سیگاری ها مبتلا به بیماری لثه پیشرفته می شوند و سیگار باعث تاخیر در ترمیم زخم ها بعد از جراحی لثه و دهان می شود. سیگار باعث رسوب قهو ه ای رنگ تا قیری و تغییر رنگ ساختمان دندان ها و افزایش تشکیل جرم بر سطح دندان ها و پوسیدگی می شود .
نکاتی مهم برای پیشگیری از بیماری لثه :
دندان ها و لثه ها را مسواک بزنید. برای تمیز کردن بین دندان ها از نخ دندان استفاده کنید. پشت دندان ها را فراموش نکنید، در این قسمت ها به علت دسترسی کمتر، پلاک بیشتری جمع می گردد.
هر 3 ماه یکبار مسواک خود را عوض کنید، زیرا الیاف کهنه پلاک کمتری را برمی دارند.
اگر خونریزی لثه دارید استفاده از مسواک و نخ دندان را متوقف نکنید. به منظور آسیب نرسیدن به لثه هایتان از مسواکی با الیاف نرم استفاده عوامل بروز بیماری های لثه
 
علاوه بر پلاک میکروبی و عدم رعایت بهداشت ، رژیم غذایی فاقد مواد مغذی و کمبود موادی مانند ویتامین های a /c/e/ فولات ها و بتاکاروتن و املاح معدنی می تواند دفاع بدن در برابر عفونت را کاهش دهد و باعث بیماری لثه شود همچنین فشار های روحی و روانی و مصرف سیگار از توانایی بدن در برابر ابتلا به بیماری لثه می کاهد و بیماری هایی مثل دیابت می تواند بیماری های لثه را در فرد تشدید کند.
 
افراد سیگاری 3 برابر بیش از غیر سیگاری ها مبتلا به بیماری لثه پیشرفته می شوند و سیگار باعث تاخیر در ترمیم زخم ها بعد از جراحی لثه و دهان می شود. سیگار باعث رسوب قهو ه ای رنگ تا قیری و تغییر رنگ ساختمان دندان ها و افزایش تشکیل جرم بر سطح دندان ها و پوسیدگی می شود .کنید. اگر خونریزی لثه هایتان ادامه پیدا کرد به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
برای معاینه و جرمگیری دندان ها به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنید. اگر باردار هستید و یا از بیماری دیابت رنج می برید دندانپزشک خود را مطلع سازید. زیرا بدن در این شرایط سخت تر می تواند در برابر بیماری های لثه مقاومت کند.
هرچند وقت یکبار لثه های خود را در آینه نگاه کنید. مراقب تغییر رنگ یا تغییر بافت لثه خود باشید. اگر فکر می کنید بیماری لثه دارید به دندانپزشک مراجعه کنید.
با دو بار مسواک زدن در روز و استفاده از نخ دندان می توانید از بیماری لثه جلوگیری کنید.
 
سالم نگه‌داشتن لثه و دندان
دندان‌ها را دو بار در روز با خمیردندان حاوی فلوراید مسواک بزنید.
با نخ دندان یا وسیله‌ای مانند مسواک مخصوص یا خلال‌های چوبی یا پلاستیکی پیشنهادی دندانپزشکی پلاک بین دندان‌ها را خارج کنید.
برای جرم‌گیری و معاینه در فواصل تعیین شده به دندانپزشک مراجعه کنید.
از سیگار کشیدن و استعمال هر گونه دخانیات پرهیز کنید.
 
عدم درمان بیماری های لثه
انواع بیماری های لثه اگر به موقع درمان نشوند می توانند زمینه ساز انواع بیماری های دیگر باشند و همچنین برای دهان بیمار مشکل ساز شوند. بر اساس تحقیقات و بررسی های انجام شده روی افراد مبتلا به بیماری های لثه، ظهور بیماری های زیر می تواند نتیجه عدم درمان بیماری های لثه باشد:
بیماری های قلبی و عروقی
تولد نوزاد نارس در زنان باردار 
زایمان زودرس 
بیماری های روماتیسمی 
تشدید دیابت 
آبسه ریوی
از دست دادن تمامی دندان ها 
ابتلا به سرطان دهان و زبان
 
دندانپزشک برتر...
ما را در سایت دندانپزشک برتر دنبال می کنید

برچسب : قارچ لثه,سرطان لثه, نویسنده : دندونپزشک densis بازدید : 485 تاريخ : شنبه 1 آذر 1399 ساعت: 7:47