باندینگ کامپوزیت دندان

ساخت وبلاگ
باندینگ کامپوزیت دندان چگونه انجام می‌شود؟
باندینگ کامپوزیت دندان نیازی به آماده‌سازی دندان‌ها نداشته یا مقدار آماده‌سازی دندان‌ها به این منظور ناچیز است. به همین خاطر مگر در مواردی که از کامپوزیت برای پر کردن پوسیدگی دندان استفاده می‌شود، اغلب نیازی به استفاده از مواد بی‌حسی به این منظور نیست.
به این ترتیب دندان‌پزشک رنگ دندان‌های شما را بررسی کرده و به دقت کامپوزیت‌های همرنگ دندان برای ترمیم انتخاب می‌نماید.

تفاوت‌های بین باندینگ کامپوزیت و ونیرها

استفاده از ونیرهای سرامیکی، راهکاری شناخته شده برای اصلاح دندان‌های ناقص است. این مواد از ماندگاری بالا، ظاهری بسیار طبیعی و مقاومت خوبی در برابر تغییر رنگ برخوردار هستند.
با این حال ترمیم آن‌ها امکان‌پذیر نمی‌باشد. ونیرها می‌بایست در آزمایشگاه‌های ویژه‌ای خارج از مطب پزشک ساخته شوند و از این رو امکان تکمیل فرایند درمان در طی یک جلسه کاری وجود نخواهد داشت.
 
مزایا و معایب باندینگ کامپوزیت
هر چند باندینگ کامپوزیت‌ها از مزایای زیادی برخوردارند، ولی استفاده از آن‌ها برای هر کسی، بهترین انتخاب نخواهد بود. در ادامه برخی از عمده‌ترین مزایا و معایب باندینگ کامپوزیت‌ها معرفی می‌شوند:
  • مزایا
هزینه کمتر: قیمت باندینگ دندان در مقایسه با ونیرهای سرامیکی یا هر گونه درمان ترمیمی دیگر مثل روکش‌های دندانی، پایین‌تر خواهد بود.
زمان کمتر: انجام درمان باندینگ کامپوزیت، در طی یک جلسه‌ی کاری، که معمولاً کمتر از یک ساعت طول خواهد کشید، امکان‌پذیر می‌باشد. انجام این درمان برای افرادی که وقت کافی برای انجام سایر روش‌های اصلاحی را ندارند، انتخابی مناسب خواهد بود.
محافظت از مینای دندان: استفاده از باندینگ کامپوزیت، به آماده‌سازی بسیار اندک دندان نیاز خواهد داشت. در مقام مقایسه با سایر گزینه‌های ترمیمی چون ونیرهای سرامیکی یا روکش‌های دندانی، استفاده از باندینگ کامپوزیت، بخش قابل توجه بیشتری از مینای طبیعی دندان را حفظ خواهد کرد.
ترمیم‌پذیری: در حالی که ونیرهای سرامیکی آسیب‌دیده باید حتما تعویض شوند، معمولاً ترمیم باندینگ کامپوزیت آسیب‌دیده‌ امکان‌پذیر می‌باشد. بسته با ماهیت آسیب وارده، دندانپزشک می‌تواند لکه‌های سطحی را صیقل دهد و یا مواد باندینگ جدیدی را برای ترمیم ترک یا لب‌پریدگی مورد استفاده قرار دهد.
  • معایب
آسیب‌پذیری: در حالی که ونیرهای سرامیکی، در صورت مراقبت و خودداری از جویدن یخ و یا شکستن آجیل‌های سخت با آن‌ها، برای چندین سال ماندگار خواهند بود، مواد رزینی باندینگ کامپوزیت‌ها، به اندازه‌ی دندان‌های طبیعی مستحکم نیستند. شما باید بسیار مراقب باشید تا این مواد رزینی از طریق عاداتی معمول مثل جویدن ناخن‌ها یا گاز زدن به خودکار یا مداد، دچار لب‌پریدگی نشوند.
طول عمر طبیعی: حتی در صورت مراقبت صحیح، باندینگ کامپوزیت‌ها پس از ۱۵ سال، کارایی خود را از دست خواهند داد. این مدت زمان، از طول عمر متوسط روکش‌های دندانی و یا ونیرهای سرامیکی کوتاه‌تر است ولی جایگزینی باندینگ کامپوزیت‌ها ساده و کم هزینه خواهد بود.
تغییر رنگ: باندینگ کامپوزیت‌ها نسبت به ونیرهای سرامیکی، بیشتر در معرض تغییر رنگ قرار می‌گیرند. در طول ۴۸ ساعت نخست، از خوردن قهوه، کشیدن سیگار، نوشیدن شراب قرمز و دیگر محصولات رنگی پرهیز کنید. پس از آن نیز پس از مصرف غذاهایی که به احتمال زیاد منجر به تغییر رنگ دندان‌ها می‌شوند، در اسرع وقت دندان‌های خود را مسواک بزنید.
هزینه باندینگ کامپوزیت
در مقایسه با سایر روش های اصلاح طرح لبخند  مانند ونیر پرسلنی یا ارتودنسی، این رویکرد درمانی برای زیبایی و ترمیم دندان های آسیب دیده ارزان تر می باشد.
باید توجه داشت که هزینه باندینگ کامپوزیت وابسته به معیارهایی مانند تعداد دندان های مورد نیاز رسیدگی، کوچکی یا بزرگی ناحیه تحت درمان و هزینه متخصص دندانپزشک می باشد.
باید عنوان کرد پرداخت هزینه بابت اصلاح طرح لبخند و دندانپزشکی زیبایی در بلندمدت یک سرمایه گذاری هوشمندانه برای بیمار است. باندینگ کامپوزیت از ساده ترین و مقرون به صرفه ترین رویکردهای دندانپزشکی زیبایی و اصلاح طرح لبخند است.
دندانپزشک برتر...
ما را در سایت دندانپزشک برتر دنبال می کنید

برچسب : کاشت دندان کامپوزیت,عوارض باندینگ دندان, نویسنده : دندونپزشک densis بازدید : 249 تاريخ : پنجشنبه 15 خرداد 1399 ساعت: 20:11