آشنایی با ایمپلنت دندان

ساخت وبلاگ

ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت یا کاشت دندان، یک متد درمانی است که در آن یک قطعه کوچک مصنوعی (معمولا از جنس تیتانیوم) در داخل استخوان فک ها قرار میگیرد و به نوعی نقش دندان را ایفا میکند.
ایمپلنت کاشته شده در استخوان معمولا با سلول های استخوانی و دهانی سازگار است. و در کار آن ها اختلال ایجاد نمی کند. روی این قطعه کاشتنی را با تاج و روکش دندان پر میکنند تا شکلی دقیقا شبیه به دندان ایجاد شود.


مراحل کاشت ایمپلنت
کاشت ایمپلنت توسط دندانپزشک در دو مرحله انجام می گیرد:
1.  کاشت پایه ایمپلنت داخل استخوان فک
2. نصب اباتمنت و تاج دندان مصنوعی روی پایه
3. زمانی حدود 3 تا 6 ماه بین این دو مرحله درنظر گرفته می شود تا پایه ایمپلنت به استخوان فک جوش بخورد و توانایی حمایت کردن از تاج دندان مصنوعی را داشته باشد.

بهترین زمان برای کاشت چه زمانی است؟
به نظر میرسد مناسب ترین زمان برای انجام این کار بعد از کشیدن دندان باشد. اما مدت زمان آن میتواند متفاوت باشد: 
1- قرار دادن قطعه کاشتنی دقیقا بعد از کشیدن دندان طبیعی (البته در مواردی که بیمار عفونت ‌لثه و یا دیابت نداشته باشد)
2- اتصال قطعه کاشتنی به مدت 3 هفته تا 3 ماه بعد از کشیدن دندان
3- سرانجام قرار داردن قطعه ایمپلنت بیش از 3 ماه پس از کشیدن دندان


خطرات و عوارض ایمپلنت دندان
قرار دادن و جراحی مربوط به آن مانند هر فرآیند دیگری خطرات و مشکلات خاص خود را دارد. پیش از انجام جراحی و کارهای مرتبط به ایمپلنت از دندانپزشک معالج خود بخواهید که خطرات کار را به طور کامل برایتان توضیح دهد.

ممکن است پس از انجام عمل دچار عوارض جانبی خفیف و موقتی شوید.

این عوارض جانبی می تواند شامل تورم و احساس ناخوشایند در اطراف آن باشد. اگر قادر به تحمل درد نبودید، می توانید از مسکن هایی مانند پاراستامول یا ایبوبروفن استفاده کنید که دارای دوز بالایی هستند.


 عوارض جانبی 
مشکلاتی هستند که در طی یا بعد از جراحی اتفاق می افتند. بیشترین عارضه ای که پس از هر جراحی احتمال وقوع آن می رود، خونریزی زیاد و واکنش به بیحسی یا بیهوشی است. عصب هایی که به صورت عصب دهی میکنند، رشته های عصبی فک پایین را نیز ساپورت می کنند، این رشته های عصبی دندانها، لثه و لب پایین شما را تحت پوشش قرار می دهند.

اگر این اعصاب آسیب ببینند ممکن است در این نواحی احساس سوزن سوزن شدن، بیحسی موقت و یا گاهی بیحسی دائمی داشته باشید. احساس درد شدید در این نواحی نیز وجود دارد.

عکس های رادیوگرافی و سی تی اسکن میتواند به متخصص معالج شما کمک کند که جایگاه رشته های عصبی در استخوان فک را دیده و خطرات احتمالی را به حداقل برساند.
 در صورتی که به درستی با استخوان فک ادغام نشود، ممکن است که ایمپلنت شل شود. این اتفاق معمولا درد ندارد، اما مشکل بزرگ این خواهد بود که ایمپلنت نمی تواند پروتز ها را ساپورت کند. در این صورت باید دوباره عمل انجام شود.
  متخصص معالج شما توصیه می کند که به طور منظم ایمپلنت خود را چک کنید تا از سلامت آن مطمئن شوید. از عوارض مهم دیگر آن باید به صدمه دیدن رشته های عصبی اشاره کرد.


    چرا ایمپلنت دندان از اهمیت زیادی برخوردار است؟
به صورت خلاصه باید گفت شود که کاشت دندان موفق ترین راه برای جایگزینی دندان در اشخاصی است که دندان طبیعی خود را از دست داده اند.

تمامی ایمپلنت ها به نوعی مشابه با ریشه دندان عمل کرده و عمل جویدن را تسهیل می بخشند. برخلاف دندان های مصنوعی متحرک، ایمپلنت ها برای تکلم و غذا خوردن مشکلی محسوب نمیشوند. زیرا محکم در فک شخص ثابت شده اند.

بهترین برندهای ایمپلنت دندان در دنیا کدام اند؟
میزان اعتبار کاشت دندان به فاکتور هایی از قبیل: قدمت، پژوهش های انجام شده و درصد موفقیت آن بستگی دارد. بهترین تولید کننده ایمپلنت در سطح جهان کشور آمریکاست که سابقه زیادی در طراحی و ساخت  آن دارد. یکی دیگر از موارد قابل اهمیت در زمینه سابقه یک برند اینست که در صورت نیاز به تعویض قطعه بعد از چند سال بتوان آن را از همان برند تهیه نمود.


میزان موفقیت ایمپلنت دندان چقدر است؟
طبق گزارشات رسمی از منابع معتبر، میزان موفقیت کاشت دندان در افراد مختلف چیزی حدود 97 درصد است. در حدود 3 درصد باقی مانده، به جای اینکه ایمپلنت به بافت پیوند استخوانی بچسپد به لثه متصل می شود که باید از نو عمل کاشت را انجام داد.
نتیجه
ایمپلنت‌ها همانند ریشه دندان طبیعی هستند که در استخوان فک جایگزین می‌شوند و می‌توانند باعث حفظ ساختار استخوان فک شوند.

 

دندانپزشک برتر...
ما را در سایت دندانپزشک برتر دنبال می کنید

برچسب : عوارض ایمپلنت دندان,ایمپلنت دندان جلو, نویسنده : دندونپزشک densis بازدید : 224 تاريخ : جمعه 26 ارديبهشت 1399 ساعت: 22:20