بوی بد دهان چگونه بوجود می آید؟

ساخت وبلاگ

بوی بد دهان عارضه ای است که اکثر ما با آن برخورد کرده ایم. چه در مورد خود و چه در برخورد با دیگران. این بوی بد گاهی آنچنان زننده است که افراد را در جامعه طرد می کند و اطرافیان فردی که این مشکل را دارد از او دوری می جویند.

در اکثر موارد بوی بد دهان از خود دهان نشئت می گیرد. شدت بدبویی در ساعات روز متفاوت است. خشکی دهان (در اثر استرس یا روزه‌داری)، خوردن بعضی مواد غذایی (مانند سیر، پیاز، گوشت، ماهی و پنیر) و مصرف دخانیات و الکل در افزایش و کاهش شدت بدبویی تأثیر دارند.


گاهی افراد برای بر طرف کردن بوی بد دهان به انواع ادامس ها، خوشبو کننده های دهان، قرص خوشبو کننده و دهان شویه روی می آوردن که در اکثر موارد تاثیری موقتی در برطرف کردن بوی بد دهان دارد و برای رفع این مشکل باید راه حلی اساسی را پیش گرفت که زمینه آن شناخت کامل این معضل برای افرادی است که به آن دچار می شوند.
در ادامه به علل بوی بد دهان و راهای مقابله با آن می پردازیم پس با ما همراه باشید.

  • انواع بیماری ها

برخی از انواع بیماری ها می تواند در تولید بوی بد دهان موثر باشد. 
برخی از این موارد شامل بیماریهای کبد است که در آن نفس بد ناشی از نارسایی مزمن کبد، عفونتهای دستگاه تنفسی تحتانی، دیابت قندی، بیماری کلیوی یا نارسایی و شرایط متابولیکی وجود دارد که منجر به مقادیر زیاد دی متیل سولفید، کارسینوما و تری متیل آمینوریا می شود.

  • انواع غذا ها و نوشیدنی ها

معده شما، هنگامی که سیر، پیاز و یا مواد غذایی با بوهای تند می‌‌خورید، مواد موجود در این غذاها را هضم و جذب می‌‌کند.
 این مواد وارد جریان خون شده و از طریق خون به ریه‌‌ها می‌‌رسند و باعث ایجاد بوی بد هنگام تنفس می‌‌شوند.
 این بوی بد عموماً تا 72 ساعت ادامه دارد و پس از آن، از بین می‌‌رود. نوشیدن برخی نوشیدنی‌‌ها با بوی قوی، مانند قهوه نیز می‌‌تواند در ایجاد بوی بد دهان مؤثر باشد.

  • ابتلا به دیابت

در افراد مبتلا به دیابت حالتی به نام کتواسیدوز دیابتی وجود دارد که در آن بدن قادر به شکستن گلوکز و استفاده از آن به عنوان مهم‌ترین منبع انرژی نیست.
 در این حالت بدن شروع به شکستن چربی می‌کند و به دنبال آن در بدن یک ماده شیمیایی به نام کتون تولید می‌شود. سطح بالای این ماده بسیار سمی است و منجر به تولید نفس نامطبوع در بیماران دیابتی می‌شود.

  • مصرف دخانیات

یکی دیگر از دلایل بوی بد دهان سیگار کشیدن است. سیگار کشیدن نه تنها دهان را بد بو می کند بلکه باعث لک شدن دندان ها افتادگی لثه ها و کاهش حس چشایی نیز می شود.

کشیدن سیگار همچنین می تواند موجب بیماری های لثه شود که یکی دیگر از دلایل اصلی بوی بد دهان می باشد. ترک سیگار خطر ابتلا به بیماری های لثه را کاهش می دهد و از بوی بد دهان جلوگیری می کند.

  • عدم رعایت بهداشت زیان

زبان محل مشترک برای بوی بد دهان است. باکتری های موجود در زبان می توانند ترکیبات بد بو و اسیدهای چرب را ایجاد کنند. این امر به ویژه در پشت خلفی زبان که در آن می توان مقادیر زیادی از باکتری هایی که به طور طبیعی وجود دارند یافت می شود.
این یک زیستگاه ایده آل برای باکتری های بی هوازی است که تحت پوشش سلول های مرده و مواد غذایی باقی مانده شکوفا می شود. 
این باکتری ها به دلیل دارا بودن ترکیبات گوگرد فرار مانند متیل مرکاپتان ، سولفید هیدروژن و غیره می توانند بویی شبیه به "تخم مرغ فاسد" ایجاد کنند.

روش های درمان بوی بد دهان

  • مرتب مسواک بزنید

زبان شما محل تجمع باکتری‌هاست؛ بنابراین مسواک زدن زبان می‌تواند بوی بد دهان را کم کند. 
افرادی که اصطلاحا زبان‌شان بار دارد مثل سیگاری‌ها یا کسانی که دچار بیماری خشکی دهان هستند، تجمع باکتری‌ها در زبان‌شان شدیدتر است و باید از اسکراپر (لایه‌بردار) زبان برای تمیز کردن زبان‌شان استفاده کنند.
 می‌توانید از مسواک‌هایی استفاده کنید که قسمت مخصوص تمیز کردن زبان دارند.

  • استفاده از دهانشویه و خمیر دندان استاندارد

در صورتی‌که دلیل بوی بد دهان‌تان تجمع باکتری و وجود پلاک‌های دندانی باشد، دنداپزشک‌ حتما یک دهان‌شویه‌ی مناسب برای از بین بردن باکتری‌ها به شما معرفی خواهد کرد. خمیردندانی که حاوی اسانس درخت چای است ضدعفونی‌کننده‌ای طبیعی است.

  • استفاده از گل میخک

میخک سرشار از اوژنول است که به عنوان یک ضدعفونی‌کننده و آرام‌کننده درد دندان استفاده می‌شود و دارای خواص ضد باکتری قوی است؛ این گیاه را کمی باید جوید و سپس آن را از دهان خارج کرد.

 

دندانپزشک برتر...
ما را در سایت دندانپزشک برتر دنبال می کنید

برچسب : بوی بد دهان ناشی از معده,علت بوی بد دهان در صبح,لوزه و بوی بد دهان, نویسنده : دندونپزشک densis بازدید : 198 تاريخ : چهارشنبه 17 ارديبهشت 1399 ساعت: 21:20